Srbija i Balkan

Otac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić izlazi iz pritvora: Osumnjičeni bili uračunljivi

Radoslav D. sumnjiči se da je svom sinu pomogao da premesti telo devojčice nakon ubistva
Otac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić izlazi iz pritvora: Osumnjičeni bili uračunljivi© TANJUG/ TANJUG VIDEO

Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, osumnjičeni da su ubili dvogodišnju Danku Ilić iz Bora, 26. marta u Banjskom Polju, u trenutku izvršenja krivičnog dela bili su uračunljivi, pokazali su zapisnici o izvršenim psihijatrijskim veštačenjima koji su stigli u Više javno tužilaštvo.

Osumnjičenima uskoro ističe pritvor, kao i ocu Dejana Dragijevića, koji će biti pušten na slobodu.

"Radoslavu Dragijeviću pritvor ističe dana 29. maja te kako za krivično delo koje se njemu stavlja na teret pritvor ne može trajati duže od 2 meseca, to nema uslova da se osumnjičenom Radoslavu Dragijeviću produži pritvor nakon 29. maja", ističu u VJT Zaječaru.

Radoslav D. sumnjiči se da je svom sinu pomogao da premesti telo devojčice nakon ubistva.

U tužilaštvu dodaju da će 27. i 28. maja ispitati nova četiri svedoka kao i da još uvek nisu dobili izveštaj o veštačenju kretanja vozila osumnjičenih na osnovu GPS uređaja, kao ni nova veštačenja DNK tragova, ali ni izveštaj o obdukciji tela Svetlane Dragijević, koja je u petak sahranjena u Zlotu, pored sina Dalibora, preminulog 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru.

Podsetimo, zaposleni u borskom "Vodovodu" pedesetogodišnjaci S. J. i D. D. uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu.

Dvojica osumnjičenih su, kako je tada saopšteno iz policije, u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina.

J. S. i D. D. saslušani su 5. aprila u Tužilaštvu u Zaječaru, i tom prilikom je D. D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J. S. branio ćutanjem. Tada je osumnjičenima određen i jednomesečni pritvor.

Telo dvogodišnje devojčice do danas nije pronađeno.

image