Srbija i Balkan

Brnabić: Rezolucijom o Srebrenici bacaju šibicu na Balkanu

U trenutku kad imate žarišta širom sveta, otvaraju još jedno na Balkanu, trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju a oni bacaju šibicu koja će raspaliti mržnju, rekla je predsednica Narodne skupštine gostujući na televiziji Hepi
Brnabić: Rezolucijom o Srebrenici bacaju šibicu na Balkanu© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da, s informacijom da će Nemačka predstaviti "sramnu" Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, deluje kao da se svet okrenuo naglavačke: sve što je bilo normalno više nije, a da sve što je bilo nenormalno sada je normalno, kako je opisala.

"Ne mogu da shvatim zašto Nemačka ovo radi, kako je ovo uopšte moguće. Da li se iko tamo ne zapita kakav je ovo šamar celom svetu i čitavoj istoriji", rekla je Brnabić za televiziju Hepi.

Predsednica skupštine izjavila je da je rano jutros razgovarala sa predstavnicima nekih zemalja.

Ona je, govoreći o stradanju srpskog naroda, navela da se ovakvom rezolucijom "briše dvadeseti vek i pravi neka nova istorija, novi svetski poredak zasnovan na lažima i brutalnom nepoštovanju bilo kakvih žrtava i pravila".

Prema njenim rečima, ovom rezolucijom se krši Dejtonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine, ona predstavlja skandal nad skandalima, kako je rekla.

"U trenutku kad imate žarišta širom sveta, otvaraju još jedno na Balkanu koji je i tako bure baruta. Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju a oni bacaju šibicu koja će raspaliti mržnju. Oni će se pokupiti a mi ćemo ostati ovde u regionu da pokušamo da nađemo način da smirimo tenzije", rekla je Brnabić.

image