Srbija i Balkan

Memorijalni centar u Potočarima odgovorio Dodiku: Ne možemo osigurati uslove za posetu Vlade RS

Odgovor direktora Memorijalnog centra Emira Suljagića usledio je dan nakon što je predsednik RS Milorad Dodik izjavio da još nema odgovora na zahtev koji je uputio Memorijalnom centru da delegacija Republike Srpske 23. maja položi venac u Potočarima
Memorijalni centar u Potočarima odgovorio Dodiku: Ne možemo osigurati uslove za posetu Vlade RSwww.globallookpress.com © Matthias Schrader

Memorijalni centar u Potočarima ne može osigurati uslove za posetu članova Vlade Republike Srpske (RS), "imajući u vidu njene stavove i politiku kad je reč o genocidu počinjenom u Srebrenici u julu 1995. godine", objavio je na mreži Iks Emir Suljagić, direktor Centra.

Suljagićev odgovor usledio je dan nakon što je predsednik RS Milorad Dodik izjavio da još nema odgovora na zahtev koji je uputio Memorijalnom centru da delegacija Republike Srpske 23. maja položi venac u Potočarima.

Suljagić je pismo objavio na društvenoj mreži Iks i naveo da se radi o zvaničnom odgovoru Memorijalnog centra koji će biti poslat Vladi Republike Srpske.

Dodik je 21. maja najavio da će na dan rasprave o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih naroda, u Srebrenici biti održana sednica Vlade i rukovodstva RS. Rekao je da će taj dan zvaničnici RS položiti cveće i vence na srpsko groblje u Bratuncu, koje je udaljeno nekoliko kilometara od Potočara.

image