Đurić poslao hitan apel iz Njujorka svim državama članicama UN

Do sednice Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude glasanje o predloženoj rezoluciji o Srebrenici ostalo je manje od 24 sata, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Marko Đurić vode tešku diplomatsku borbu za svaki glas protiv ovog dokumenta

Republika Srbija najhitnije apeluje na sve države članice Ujedinjenih nacija da se oštro suprotstave usvajanju nacrta rezolucije o Srebrenici, poručio je šef srpske diplomatije na Iksu.

Đurić je još jednom apelovao na sve države članice Ujedinjenih nacije da na sutrašnjem glasanju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija budu protiv nacrta rezolucije pod nazivom "Međunarodni dan razmišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

Do sednice Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude glasanje o predloženoj rezoluciji o Srebrenici ostalo je manje od 24 sata, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Marko Đurić vode tešku diplomatsku borbu za svaki glas protiv ovog dokumenta.

U Njujorku se danas održava i panel diskusija pod nazivom "Mi govorimo, jer oni ne mogu – glasovi koje treba čuti", u organizaciji Stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama, a gde su predstavljena svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH.

Diskusija je počela minutom ćutanja za sve žrtve rata u BiH, bez obzira na njihovu etničku ili religijsku pripadnost.

Panel diskusiji prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Marko Đurić.