Funkcioner sam sebi smanjio platu: I ovo je moguće u Srbiji

Svoja primanja na ovaj način je izjednačio sa prosečnom zaradom u opštini Topola, te na isti korak pozvao svoje kolege u susednim lokalnim samoupravama

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, iz redova Srpske napredne stranke, predložio je da mu se plata gotovo prepolovi. On je najavio da će se njegov predlog o smanjenju naknade za rad sa 118.000 na 72.000 dinara mesečno, 29. maja naći na sednici Skupštine opštine Topola. 

Svoja primanja na ovaj način je izjednačio sa prosečnom zaradom u opštini Topola, te na isti korak pozvao svoje kolege u susednim opštinama, koji primaju naknade iz opštinskih budžeta, da se izjednače sa svojim sugrađanima.

"Kao predsednik Skupštine opštine Topola predložio sam, a predstavnici svih odborničkih grupa su prihvatili, da novčana naknada predsednika SO bude smanjena sa sadašnjih 118.000 dinara na visinu prosečne plate na nivou opštine Topola. Naglašavam, ne na prosečnu platu na nivou države Srbije, jer  je ona nešto veća nego na nivou Topole i mišljenja sam da predsednik SO treba da ima primanja koliko ima  prosečan građanin ove opštine", napisao je on na svom Fejsbuk nalogu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, visina prosečne zarade u Topoli iznosila je oko 72.000 dinara.

Jovanovića visina sadašnje naknade za rad od 118.000 dinara izjednačena je sa onom koju prima predsednik Opštine Topola.

Takvu odluku o naknadi, kako kaže, "nasledio" je posle izbora, kada je došao na čelno mesto Skupštine opštine Topola. Naglašava da nije uticao na donošenje te odluke.

Inače, Topola je na samom dnu po primanjima u Šumadijskom okrugu.