Srbija i Balkan

Muftija Mustafa Jusufspahić: Svedočim da srpski narod nije genocidan, moja Srbija to ne zaslužuje

Muftija Jusufspahić, koji je i glavni vojni imam Vojske Srbije, ocenio je da su kroz istoriju sigurno postojali pojedinci koji su imali sulude ideje, ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu
Muftija Mustafa Jusufspahić: Svedočim da srpski narod nije genocidan, moja Srbija to ne zaslužuje© ATA images

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić izjavio je da kao musliman u Srbiji svedoči da srpski narod nije genocidan i da Srbija to ne zaslužuje.

Muftija Jusufspahić je istakao da je Srbija njegova zemlja i da u njoj ljudi žive i Bogu se mole u džamijama, crkvama i sinagogama.

"Na hiljade džamija postoji, gde se oko 600.000 muslimana koji ovde žive moli. Muslimani na teritoriji Srbije, koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva, žive i rade u slozi i dele zajedničku sudbinu vekovima i ja to kao musliman moje Srbije svedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje", naveo je muftija Jusufspahić, koji je i glavni vojni imam Vojske Srbije.

On je na Iksu istakao da su kroz istoriju sigurno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje, ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu.

"Moja BiH je propatila i svaku njenu bol sam proživljavao u svom srcu. Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao", istakao je muftija beogradski.

image