Srbija i Balkan

Vulin razgovarao sa predsednikom Interpola: Srbija pouzdan i snažan partner

Na sastanku je razmatrana i bilateralna saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata
Vulin razgovarao sa predsednikom Interpola: Srbija pouzdan i snažan partner© РТ Балкан/Уступљене фотографије

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je tokom razgovara sa predsednikom Interpola el Raisijem u UAE poručio da je Srbija pouzdan i snažan partner u borbi protiv transnacionalnog kriminala

Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sastao se danas sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom El Raisijem.

Vulin je čestitao El Raisiju na uspešnom rukovođenju najvažnijom međunarodnom policijskom organizacijom.

El Raisi zahvalio se Vulinu zahvalio na podršci Republike Srbije prilikom izbora za predsednika Interpola 2021. godine u Istanbulu, istakavši da je Interpol imao izuzetno značajnu saradnju sa srpskom policijom i ostvarene veoma značajne zajedničke rezultate u periodu kada je Aleksandar Vulin obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je istakao je da je Srbija pouzdan i snažan partner u borbi protiv transnacionalnog kriminala, te da je važno da Interpol zadrži svoj profesionalni karakter i da se ne dopusti njegova politizacija.

Na sastanku je razmatrana i bilateralna saradnja Srbije i UAE, a sagovornici su saglasni da su zahvaljujući dobrim ličnim odnosima dva lidera, predsednika Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, odnosi dve države na najvišem nivou, te da zajedničku saradnju treba i dalje unapređivati na dobrobit Srbije i UAE.

image