Srbija i Balkan

Osumnjičenom za smrt brata potpredsednika Vlade Federacije BiH određen pritvor: Predao se i drugi

Maloletnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali nekoliko udaraca u glavu, koji je nekoliko sati kasnije preminuo
Osumnjičenom za smrt brata potpredsednika Vlade Federacije BiH određen pritvor: Predao se i drugi© Royalty-free

Za prebijanje Đorđa Mijatovića, rođenog brata ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, u parku na Voždovcu, osumnjičena su dvojica maloletnika koja su identifikovana, jedan je (16) i uhapšen, a drugi se sam predao.

Osumnjičeni maloletnici sumnjiče za krivično delo teško ubistvo. 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uhapšen šesnaestogodišnji F.B., a da je drugi napadač N.Z. (17) preko svoje majke poručio da će se sam predati u toku dana.

On je to ubrzo i učinio, kada se predao u pratnji svojih roditelja i advokata.

F.B. je saslušan kod sudije za maloletnike u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

VJT u Beogradu je sudu predložilo da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. 

Sudija za maloletnike Višeg suda u Beogradu odredila mu je pritvor do 30 dana, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković.

Kako je potvrđeno, maloletnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali nekoliko udaraca u glavu, koji je nekoliko sati kasnije preminuo u Urgentnom centru.

Kako je naveo MUP, policija je u nedelju u 18.20 časova dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dve osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca.

image