Srbija i Balkan

Haradinaj: Kurti zavrbovan iz srpskog zatvora, sprovodi rusku agendu

Prošlo je dosta vremena pre nego što je Aljbin postao portparol OVK, ne znam kako je stigao do tamo, ali istorija pokazuje da je on regrutovan, rekao je Kurtijev prethodnik na mestu premijera tzv. Kosova
Haradinaj: Kurti zavrbovan iz srpskog zatvora, sprovodi rusku agendu© Erkin Keci/Anadolu Agency/Getty Images

Ramuš Haradinaj, predsednik Alijanse za budućnost tzv. Kosova izjavio je sinoć da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "regrutovan iz Srbije", prenosi "Gazeta Ekspres" njegov intervju za TV Kljan.

Prema rečima Kurtijevog prethodnika, "to vrbovanje se dogodilo u vreme dok je služio zatvorsku kaznu u Srbiji".

Haradinaj je istakao i da "Kurti sprovodi rusku agendu", koja je, prema njegovim rečima, "usmerena na to da Kosovo udalji od SAD i NATO".

"Kažem vam da je Aljbin Kurti rehabilitovan u srpskom zatvoru. Prošlo je dosta vremena pre nego što je Aljbin postao portparol OVK, ne znam kako je stigao do tamo, ali istorija pokazuje da je on regrutovan", rekao je Haradinaj.

Nekadašnji premijer tzv. Kosova dodao je da sva ta dela imaju potencijal da izazovu veliku opasnost.

"Mogu da nas udalje od Amerike, od NATO-a i od evroatlantskih integracija. Ovaj čovek sprovodi rusku agendu i ovim populističkim aktima radi protiv sopstvene zemlje", rekao je Haradinaj i naglasio da je osoba koja govori bez oklevanja.

image