Srbija i Balkan

Američki kongresmen i lobista Riči Tores: Zalagaću se da "Kosovo" uđe u NATO

On je na društvenoj mreži Iks napisao da ga je vest obradovala i ujedno poručio da će nastaviti da se zalaže za punopravno članstvo tzv. Kosova u Alijansu
Američki kongresmen i lobista Riči Tores: Zalagaću se da "Kosovo" uđe u NATO© Drew Angerer/Getty Images

Američki republikanski kongresmen i kopredsedavajući albanskog kokusa Riči Tores reagovao je nakon što je Parlamentarna skupština NATO-a u ponedeljak odobrila preporuku da tzv. Kosovo dobije status pridruženog člana.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da ga je vest "obradovala" i ujedno poručio da će nastaviti da se zalaže za punopravno članstvo tzv. Kosova u NATO.

"Drago mi je što vidim da je Kosovo napredovala da postane pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO-a. Prošlo je dosta vremena da Kosovo ne samo uđe u Parlamentarnu skupštinu, već, što je još važnije, da konačno postane punopravni član Alijanse. Mora se učiniti više – zapamtite moje reči, nastaviću da se zalažem za njihovo potpuno uključivanje u NATO", napisao je Tores.

Parlamentarna skupština NATO-a odobrila je u ponedeljak preporuku za unapređenje statusa tzv. Kosova sa člana posmatrača na pridruženog člana.

Većina zemalja je glasala "za", jedan glas je bio "protiv", a 14 drugih zemalja je bilo "uzdržano" na sastanku skupštine koji je održan u Sofiji u Bugarskoj.

image