Milan Knežević poručio Milojku Spajiću: A, da odemo nas dvojica na poligraf u Visbaden

Rekao si u prisustvu Andrije Mandića, Branka Krvavca i mene, da će Crna Gora biti uzdržana na glasanju o rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, ponovio je jutros Knežević u odgovoru premijeru Crne Gore

Premijer Crne Gore Milojko Spajić prozvao je jutros na društvenoj mreži Iks predsednika Demokratske narodne partije Crne Gore Milana Kneževića porukom "Ko ti to baje?", aludirajući očigledno na jedan od hitova Jelene Karleuše.

Poruka Spajića usledila je posle tvrdnji koje je Knežević sinoć izneo u emisiji "Ćirilica" Hepi TV u Beogradu, prema kojima je "Spajić njemu i lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću, pre odlaska u zvaničnu posetu Nemačkoj, obećao da će Crna Gora biti uzdržana na glasanju o rezoluciji o Srebrenici, u Ujedinjenim nacijama".

"Molio je da ne talasamo, da ga ne dovodimo u neprijatnu situaciju i ja nisam usta otvarao dok nije pošao u Njemačku. On je tamo bio 15 dana, duže je u Njemačkoj bio nego Šolc. Kad se vratio iz Njemačke promijenio je stav. I onda su nam izašli sa amandmanima i rekli - to je za naše dobro", kazao je Knežević u emisiji.

Na reči Spajića jutros je ubrzo odgovorio Knežević koji je premijeru Milojku Spajiću poručio da će "zamoliti Jelenu Karleušu da mu da autogram kad bude održala koncert u 'Zeti', ako bude smio doći od Severine".

"Miki, pošto ste izgoreli poligraf u CB-u, a ti imaš veze u Njemačkoj, da odemo u Visbaden na poligraf da vidimo ko meni baje, a ko laže od nas dvojice. I da onaj na koga zapišti poligraf podnese ostavku na sve funkcije? Je li to pošteno? Rekao si u prisustvu Andrije Mandića, Branka Krvavca i mene, da će Crna Gora biti uzdržana uz obrazloženje da želimo da se kandidujemo za nestalnu članicu SB UN, i da tako imamo izgovor i za one koji su 'za', i za one koji su protiv Rezolucije", stoji u odgovoru Kneževića koji dodaje da će on lično "snositi troškove puta", "pošto je Do Kvon u zatvoru, a Kotrel je pukao 20 miliona na kocki prije neku noć".  

Inače, predsedništvo Demokratske narodne partije čiji je predsednik Milan Knežević saopštilo  je pre tri dana da najoštrije osuđuje odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj Skupštini UN-a glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Predsedništvo DNP-a je jednoglasno, kako je saopšteno u Podgorici, donelo odluku o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena više zahteva.