Ercegovac: Šest osoba zadržano na opservaciji, svi povređeni u nesreći kod Malog Požarevca stabilno

Direktor Urgentnog centra je istakao da ako stanje povređenih ostane kako jeste, u narednih 24 do 48 sati će biti pušteni na kućno lečenje

Direktor Urgentnog centra (UC) u Beogradu Marko Ercegovac, je izjavio da je od 39 povređenih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći kod Malog Požarevca , 37 zbrinuto u UC, dvoje na Vojnomedicinskoj akademiji, a trenutno se u UC na lečenju i opservaciji nalazi šest povređenih.

"Šest osoba je zahtevalo nastavak lečenja u jedinicama intenzivne nege, prvenstveno zbog njihovih povreda, primarno lica, mekih tkiva lica i glave, i imamo samo jednu ortopedsku povredu kolena", rekao je Ercegovac.

On je rekao i da je dobra vest to da su svi pacijenti stabilno.

"Posle ovih 24 sata mi možemo da kažemo da su stabilno i da nema pogoršanja. To nisu teške, životno ugrožavajuće povrede. Neki od njih će biti zadržani još 24 ili 48 sati, prvenstveno zbog njihovih povreda koje su ORL ili maksilofacijalni hirurzi i ortopedi indikovali za opservaciju i eventualno možda hiruršku intervenciju", rekao je Ercegovac i dodao da se iskreno nada da do toga neće doći i ako stanje povređenih ostane kako jeste, da će u narednih 24 do 48 sati biti pušteni na kućno lečenje.

Podsetimo, vozač putničkog automobila je poginu u sudaru sa autobusom kod Mladenovca.