Vučić u Nišu: Ova izborna utakmica je teška, plašim se samo Boga i suda svog naroda

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević govorio je o tome šta je ključna poruka kampanje "Srbija sutra" , "kako glasamo 2. juna, tako nam je naredne 4 godine", rekao je premijer

Plašim se samo Boga i suda svog naroda, plašim se samo vašeg mišljenja, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na završnoj konvenciji liste "Srbija sutra" u Nišu.

"Ova izborna utakmica je teška, mnogo teža i komplikovanija nego što izgleda na prvi pogled. Iako deluju razjedinjeni, biće ujedinjeni samo dan nakon izbora. Poželeće da nas vrate u prošlost, da nam fabrike zakatanče, a da uvek i na svakom mestu pronalaze krivca u nekom drugom. Između svih njihovih lista nema nikakve razlike. Biće ujedinjeni. I danas, kada njihovi najistaknutiji urednici i novinari kažu 'Vučić će da završi kao Čaušesku', samo zaboravljaju jednu stvar. Da se nisam uplašio. Plašim se samo Boga i suda svog naroda. Plašim se samo vašeg mišljenja, a ne njihove sile", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio rast plata i penzija, kao i otvaranje brojnih fabrika i infrastrukturnih projekata koji su planirani za Niš.

"Ljudi treba da znaju da je odluka u nedelju odluka koja se tiče i vaših roditelja, dece, braće i sestara. To je važna odluka. To je odluka koja ima plan i program a njihov plan i program je kako će da nas streljaju i progone a naš plan i program tiče se Srbije i njenog napretka, a njihov kako će oni do fotelje da se dočepaju", ukazao je Vučić.

U ovoj kampanji naveo je da nisu mogli da se posvete svakom čoveku, imali smo posla u Njujorku.

"Hoću svima da se zahvalim na podršci koju ste nam pružili tokom borbe u Njujorku i hoću da znate da ćemo svoju zemlju da čuvamo, i znam da ćemo ovde kod vas da imamo podršku", naglasio je Vučić, dodajući:

"Biće teška utakmica u Nišu, možda i najteža od svih utakmica, i zato vas pozivam, da ih pobedimo u nedelju. Da ih pobedimo pošteno i da pokažemo da Srbija hoće napred."

Vučević: Sutra je sve

Premijer Srbije i lider SNS-a Miloš Vučević govorio je o tome šta je ključna poruka kampanje "Srbija sutra".

"A šta je sutra? Sutra je sve. Bez tog sutra nema smisla ono što danas radimo, a nema smisla ni naša istorija i prošlost koje se ne odričemo", ukazao je Vučević, dodajući:

"Da bi to 'sutra' dosanjali, potrebna nam je pobeda 2. juna. Ali ne pobeda radi pobede, već pobeda kao početak onoga što Srbija i Niš treba da budu sutra. Bolje mesto, uređeniji gradovi, i zato je pobeda ono što nam treba 2. juna."

Kako glasamo 2. juna, naveo je Vučević, tako nam je naredne 4 godine.

"Kada bi nas pitali za koga da glasamo u Nišu, najbolje bi bilo da citiramo Dimitrija Pantića iz 'Tesne Kože' – 'Kec u Nišu'. Ljudi, kec u Nišu. Idemo da pobedimo", poručio je Miloš Vučević.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić ispričala priču koje joj je "u srcu".

"Ja ću vam reći da kad sam bila u vladi, predsednik Vučić nas je doveo ovde u Niš na sedam dana da čujemo šta možemo da uradimo za Niš. I otišla sam sa Aleksandrom Vučićem na Elektronski fakultet u Nišu", prisetila se Brnabićeva, dodajući:

"Slušali smo, zapisivali, i razumeli smo viziju za Niš. Mislim da nije postojao niko te 2016. godine ko je verovao da ćemo mi sve to uraditi. Nije prošlo osam godina i mi smo sve izgradili."

Ministar policije i lider SPS-a Ivica Dačić prisetio se kada je prvi put ušao u halu Čair, a nije izostavio ni priče o junačkoj južnoj Srbiji.

"Poštovane dame i gospodo, južna Srbija je najpatriotskiji deo Srbije. Odavde se uvek kretalo u borbu za Srbiju. Odavde je Gvozdeni Toplički puk, najodlikovanija jedinica srpske vojske. Kad god je Srbija trebalo da se brani u svim ratovima, to je uvek figurativno radio jug Srbije. Uostalom, zna se odakle su otišli svi kosovski junaci. Ali, kad se završe svi ratovi, obično je jug Srbije uvek bio zaustavljen. Ali dolaskom Vučića pokazalo se da jug Srbije nije prvi samo u ratu, već i u miru", rekao je Dačić.

Ono što je istorija, kazao je, ne smemo da zaboravimo, ali moramo da živimo za budućnost.

"Da bismo imali budućnost, moramo u sadašnjosti da donosimo ispravne odluke. Mi smatramo da je Kosovo zauvek Srbija, da je KiM sastavni deo Srbije i da će tako ostati, bez obzira ko vrši okupaciju", rekao je Dačić, dodajući:

"Kad je reč o Republici Srpskoj, to je vitalni nacionalni, državni prioritet – odbrana Republike Srpske. I ako je teška situacija i teško vreme, treba da se držimo zajedno. S druge strane imate opciju koja govori da je KiM izgubljena priča, da je srpski narod genocidan i da je Republika Srpska genocidna tvorevina. Oni bi da uvedu našu zemlju u NATO i da uvedemo sankcije Rusiji i Kini."

On je pozvao sve birače da izađu na izbore i da glasaju za listu "Aleksandar Vučić – Srbija sutra", "jer imamo jedan interes, a to je Republika Srbija i njeni građani".

Okupljenim građanima obratio se i kandidat za gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović koji je svima dobrodošlicu u Niš "koji je u rodoljublju čvrst kao niška tvrđava, koji je hrabar kao Stevan Sinđelić, dobrodošli u carski grad Niš".

"U našoj borbi biće nam važan građanin, biće nam važan običan čovek i zato obećavamo da ćemo se baviti običnim čovekom, da nećemo napuštati naše vrednosti, i da ćemo se boriti i pobediti. Slavni Živojn Mišić je govorio 'Nema teško' i sa tim rečima ulazimo u 2. jun i nove pobede. Niš sutra, Srbija sutra, Medijana sutra, Palilula sutra, do pobede", poručio je Pavlović.

Na skupu su se obratili i lider PUPS-a Milan Krkobabić, kao i lder SDPS-a Rasim Ljajić.