Pupovac: SDSS je stranka mira, a ne stranka terorista

Lider Srba u Hrvatskoj kaže da je njegova partija predstavlja Srbe i štiti ih od diskriminacije

Neki ljudi i političke partije u poslednje vreme demonizuju i satanizuju Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS), ali ona je, prema rečima njenog predsednika, kao i predsednika Srpskog nacionalnog veća Milorada Pupovca – stranka mira, a ne stranka terorista kao što tvrde u hrvatskom Domovinskom pokretu.

"SDSS je stranka koja je zaslužna što je Hrvatska baštinila mir i što je nakon toga u svetu prihvaćena kao zemlja kojoj se može verovati da će sa Srbima postupati drugačije nego što se postupalo tokom ratnih godina", rekao je Pupovac, a prenela Hina.

Ova partija je, dodaje lider Srba u Hrvatskoj, nastala na projektu mira i njegovom ostvarenju.

"SDSS je nastala i radila na tome da ova zemlja postane članica EU i ona je to uspela. Ova stranka nastala je da Srbi koji žive u Hrvatskoj imaju nekog ko će ih predstavljati i štititi od prisutnih oblika diskriminacije. I da imaju dostojanstven i pristojan život. Isto važi i za Srpsko nacionalno veće, kao nadstranačku samoupravu Srba u Hrvatskoj u stvarima koje se tiču kulture, obrazovanja, nauke, istraživanje, socijalne i pravne pomoći, razvoja", dodao je.

Osvrnuo se i učešće njegove partije na EU izborima na koje izlaze na listi "Fer plej" koalicije.

"Jako nam je važno da kao SDSS  učestvujemo na ovim izborima. Kao što je to bilo pre pet i pre deset godina, tako nam je važno i danas. Da igramo, i to ne samo na rezervnom terenu manjinskih listića na koje smo jako ponosni. Važno je da 'igramo', s obzirom na to da postoji puno onih koji kažu: 'ma šta oni, koga oni predstavljaju, koliko oni glasova osvajaju', potcenjujući nas i naše birače, prećutkujući da kada igramo na velikom terenu, zajedno sa svim drugim strankama, beležimo jako dobre rezultate", rekao je Pupovac.