Srbija i Balkan

GIK Novi Sad: Do 16 časova izašlo 34.35 odsto upisanih birača, nema nepravilnosti

Potpredsednik Gradske izborne komisije Novog Sada Milovan Šijakov dodao je da GIK interveniše na zahtev svakog biračkog odbora, kao i da timovi GIK su tu i rešavaju probleme koje birački odbori imaju
GIK Novi Sad: Do 16 časova izašlo 34.35 odsto upisanih birača, nema nepravilnosti© TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

Potpredsednik Gradske izborne komisije Novog Sada Milovan Šijakov izjavio je da je do 16 časova na izbore u tom gradu izašlo 34.35 odsto upisanih birača.

On je izjavio da izbori teku bez zastoja i da nije zabeležena nijedna veća neregularnost koja bi uticala na tok izbora.

"GIK dobija informacije isključivo iz biračkih odbora, što se tiče nepravilnosti. Prijavu bilo kakvih nepravilnosti u radu biračkih odbora GIK do ovog trenutka nije dobila. Izbori se odvijaju na način na koji je to uobičajeno, bez bilo kakvih većih uticaja na regularnost i tok izbornog procesa", istakao je Šijakov.

Dodao je da GIK interveniše na zahtev svakog biračkog odbora, kao i da timovi GIK su tu i rešavaju probleme koje birački odbori imaju, ako ih imaju.

"Do sada su bili samo tehničke prirode, bez ikakvog uticaja na izborni proces", istaknuto je na konferenciji. 

Dodao je da GIK ima zakonsku predviđenu proceduru u kojoj prima izborni materijal, u kom roku i gde će se obrađivati i da će se izborni materijal biti brojan u prostoriji koja je zakupljena pre nekog vremena. 

Podsetimo, danas je ispred hale Novosadskog Sajma došlo je do koškanja i guranja policajaca i predstavnika opozicije i aktivista, koji su pokušali da upadnu u prostoriju u kojoj se, kako se sumnja, nalazi kol-centar Srpske napredne stranke, izvestila je televizija N1.

image