Srbija i Balkan

NSPM: Rezultati izbora očekivani, opoziciji samo satisfakcija od bojkota

Kada je reč o Srbiji, rezultati variraju od mesta do mesta. Potencijalno neizvesno moglo bi da bude u Nišu i Novom Sadu, ali pobeda vladajuće liste ne dovodi se u pitanje, kaže Đorđe Vukadinović za RT Balkan
NSPM: Rezultati izbora očekivani, opoziciji samo satisfakcija od bojkota© TANJUG/ STEFAN BRANKOVIĆ

Rezultati današnjih lokalnih izbora u Srbiji nisu iznenađenje, a ujedno su potvrđene i prognoze NSPM da će lista okupljena oko SNS odneti apsolutnu pobedu, objašnjava za RT Balkan Đorđe Vukadinović, koordinator istraživanja NSPM-a.

Dodaje da je i drugo mesto koje je pripalo listi "Kreni-promeni" Save Manojlovića bilo očekivano, kao i listi "Srbija protiv nasilja" na trećem mestu, odnosno četvrto mesto listi dr Branimira Nestorovića "Mi-snaga naroda".

"Kada je reč o Srbiji, rezultati variraju od mesta do mesta. Potencijalno neizvesno moglo bi da bude u Nišu i Novom Sadu, ali pobeda vladajuće liste ne dovodi se u pitanje", dodaje Vukadinović.

Kada je reč o glasovima u Beogradu, naš sagovornik kaže da je potencijalni "pobednik", makar posredno, grupa opozicionih stranaka, okupljenih oko Dragana Đilasa i Miloša Jovanovića, koji su bojkotovali izbore.

"Bojkotom su uspeli da procenat izašlih birača na izbore bude mali, što može da bude njihova satisfakcija", zaključuje Vukadinović.

image