Abazović: Saslušati Zorana Lazovića u slučaju ubistva Duška Jovanovića

Ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" najveći teg oko vrata pravde u Crnoj Gori, kaže Abazović

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je nadležnog tužioca u slučaju ubistva Duška Jovanovića da sasluša Zorana Lazovića u vezi sa tim.

Abazović je naglasio da odgovorno tvrdi da će otkrivanje i procesuiranje ubica Duška Jovanovića i njegovih nalogodavaca pokrenuti politički zemljotres u Crnoj Gori i mnoge stvari koje su se desile neposredno pre i posle tog nemilog događaja biti mnogo jasnije za nadležne organe.

Kako se navodi u saopštenju GP URA, on je kazao da državnim organima stoji na raspolaganju ukoliko može da bude od koristi.

Ocenjuje da je ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" najveći teg oko vrata pravde u Crnoj Gori.

Iz URE su istakli da je Abzović pozvao ovu većinu da pogleda zapisnike Veća za nacionalnu bezbednost kada je on njime predsedavao, "a na temu slučaja ubistva Duška Jovanovića, da urade isto, zatraže međunarodnu podršku i pozovu FBI da im pomogne."

"Pozivam ih da pošalju i DNK nalaze ponovo u Visbaden, zato što se sumnja da su podaci koji su tada poslati zapravo DNK osoba koje nikakve veze sa ubistvom nijesu imali, a sve sa ciljem da se zataška i osujeti saznavanje istine o ubicama i nalogodavcima", zaključio je Abazović.