Srbija i Balkan

Hrvatska: Kažnjen sveštenik zbog slanja eksplicitnih fotografija maloletniku

Hajde da se večeras nađemo i malo provozamo mojim automobilom, jedna je od poruka koju je dečak dobio od svog župnika
Hrvatska: Kažnjen sveštenik zbog slanja eksplicitnih fotografija maloletnikuGetty © Alen Gurovic/NurPhoto

Svešteniku iz Slavonije je zabranjena sveštenička služba zbog slanja eksplicitnih fotografija maloletniku (16) tokom 2022. godine, odlučila je Požeška biskupija.

"Hajde da se večeras nađemo i malo provozamo mojim automobilom", samo je jedna od poruka koju je dečak dobio od svog župnika, piše hrvatski portal "24sata".

Roditelji su odlučili da se obrate medijima pre tačno godinu dana prepričavajući traumu koja je zadesila njihovu porodicu. Govorili su o trenutku kad je jednog dana njihov sin došao u kuću sav uznemiren.

Ispričali su da je dete sveštenika srelo u njihovoj ulici, i da je on, kad je došao do deteta otvorio prozor automobila i obratio se njihovom sinu.

"Ja sam, sa mnom si se dopisivao, uđi u automobil. Dete je pobeglo kući i rekao nam šta se desilo", prepričali su tada roditelji.

Oni su rekli da njihov sin nije znao da se dopisivao sa sveštenikom preko jedne popularne aplikacije u kojoj se koriste pseudonimi.

Celi slučaj je, osim policiji, prijavljen i Požeškoj biskupiji, koja je brzo reagovala i sklonila sveštenika iz malog slavonskog mesta.

"Nisu nam hteli reći gde je, osim da je u samostanu u blizini i da mu je zabranjeno sve osim sprovoda", ispričali su roditelji dečaka nakon podnošenja prijave.

image