Više od 2.500 folkloraša u centru Beograda igra srpsko kolo (VIDEO)

Trg republike u Beogradu je pun posetilaca koji da više od 2.500 folkloraša iz Srbije i Republike Srpske zaigra srpsko kolo

U okviru Prvog svesrpskog sabora danas su se na Trgu republike u velikom defileu susrela kulturno-umetnička društava (KUD) iz Republike Srpske i Srbije.

Folkloraši su razmenili zastave u duhu saradnje i očuvanja kulturnog nasleđa jednog naroda.

Kod fontane ispred Kulturnog centra Beograda sastalo se više od 2.500 folkloraša, okupljenih u 20 KUD-ova iz Republike Srpske, koji su krenuli od Skupštine grada Beograda preko Terazija, sa 30 KUD-ova iz Srbije, koji su pošli od platoa na Kalemegdanu kroz Knez Mihailovu.

Defile u Knez Mihailovoj su ispratili brojni prolaznici koji su zdušno poklicima i aplauzima bodrili folkloraše.

Trg republike u Beogradu je pun posetilaca koji očekuju da više od 2.500 folkloraša iz Srbije i Republike Srpske zaigra srpsko kolo.

Kako je najavljeno, na trgu će "Zdravicu" pesnika Ljubivoja Ršumovića govoriti prvakinja Narodnog pozorišta RS Dana Poletan, a "Misli o otadžbini" Petra Kočića glumac Narodnog pozorišta iz Beograda Nebojša Kundačina.

Numeru "Srpske zemlje" izvešće Milica Dosković i Marko Kačarević.

Ranije danas ispred Skupštine grada Beograda nastupilo je 20 kulturno-umetničkih društava iz Republike Srpske, a na platou na Kalemegdanu 30 društava iz Republike Srbije.