Srbija i Balkan

Vučević: Očekujem reakciju ODIHR-a zbog napada na kol-centre SNS-a

Predsednik SNS-a je naveo da nije primetio apsolutno ništa nezakonito u radu kol-centara
Vučević: Očekujem reakciju ODIHR-a zbog napada na kol-centre SNS-a© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da očekuje reakciju ODIHR-a, kao i tužilaštva na, kako kaže, "najgrublje nasilje" nad kol-centrima te stranke tokom izbornog dana.

"Da vidimo kako će oni reagovati na, ne samo verbalno, nego i fizičko nasilje nad našim legalnim i legitimnim kol-centrima", rekao je novinarima Vučević, prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Gimnazije u Mladenovcu.

Upitan da li je pozivima građana iz kol-centara SNS tokom izbornog dana, kao i raznim poklonima tokom predizborne kampanje, učinjeno krivično delo, predsednik SNS-a je naveo da nije primetio apsolutno ništa nezakonito, osim nasilja nad njihovim kol-centrima i aktivistima.

"Ja ću uvek da pozivam ljude da izađu na birališta, mislim da je to suština izbora i demokratije i ne vidim da je uopšte sporno kada nekoga pozivate da izađe na birališta", kazao je on.

Upitan da li kao lider SNS-a oseća odgovornost što su osvojili 50.000 glasova manje nego na izborima u decembru, Vučević je naveo da je ostvaren "fenomenalan rezultat", kao i da je ponosan što je lider političke stranke koja je "odnela još jednu ubedljivu pobedu, ubedljiviju nego što su se mnogi nadali".

Na pitanje da li će kao premijer ukinuti odluku prethodne premijerke Ane Brnabić, kojom je stavljena tačka na rad kompanije "Rio Tinto", Vučević je naveo da o tome nije razgovarano, ali da će biti reči o tome kako da se iskoriste prirodni resursi koje Srbija ima.

"Mislim da treba da iskoristimo sve pogodnosti, prirodne prednosti i ljudske resurse koje Srbija ima da se razvija. A kakva će odluka i da li će biti drugačija, to ćemo videti u narednom periodu. Apsolutno sam spreman da razgovaram sa svima i mislim da Srbija treba da iskoristi svaku šansu za razvoj koju ima, poštujući najviše standarde i tehnološke proizvodnje i zaštite životne sredine", kazao je Vučević.

image