Srbija i Balkan

Jusufspahić: SAD traži "tajm-aut", prekid vatre u Gazi je glupost

Jusufspahić kaže da sukobi u Pojasu Gaze nisu intenzivirani već da oni nikada nisu prestajali
Jusufspahić: SAD traži "tajm-aut", prekid vatre u Gazi je glupost© Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Predsednik Vrhovnog sabora islamske zajednice Srbije i bivši ambasador u Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusufspahić ocenio je danas da cilj rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom se poziva na primirje u Gazi, nije prekid vatre kako bi došlo do mira na Bliskom istoku, već postrojavanje sa pozicije na poziciju kako bi uništenje i genocid još malo potrajalo do samog završetka.

"Šta znači prekid vatre od šest nedelja, to je takva glupost nakon ubijanja. Sve ove sedmice ubijaju, koliko je ljudi registrovano pobijeno a koliko leševa još nije otkriveno u zgradama", rekao je Jusufspahić za Tanjug, ocenivši da SAD u ovom trenutku "za potrebe cionista traže "tajm-aut".

Ukoliko dođe do zdravih pregovora između Palestinaca i Izraela, Jusufspahić kaže bi to značilo da izraelsku vladu neće predstavljati izraelski premijer Benjamin Netanjahu, već neko ko bi imao malo obraza, uz pravilo da se izvrši deradikalizacija na obe strane.

Jusufspahić kaže da sukobi u Pojasu Gaze nisu intenzivirani već da oni nikada nisu prestajali, i traju 70, 80 godina i da "jevrejski cionisti vrše genocid nad palestinskim narodom muslimanske i hrišćanske vere u Gazi".

"Jevrejskih cionista ima svih državljanstava, dolaze da pregovaraju kao posrednici a u stvari predstavljaju zaraćenu stranu. (Američki državni sekretar Entoni) Blinken ispred američke države dolazi da pregovara sa njima, ko je tu sada siledžija a ko silovan? Mi ne smemo biti na strani siledžija", poručio je on ocenivši da su i Amerika i Izrael cionistički.

image