Srbija i Balkan

Dva hitna saopštenja RHMZ: Evo gde nas očekuju oluje i grad

Ranije danas RHMZ je upozorio na veoma nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova
Dva hitna saopštenja RHMZ: Evo gde nas očekuju oluje i grad© Milos Miskov/Anadolu Agency via Getty Images

Republički hidrometeorološki zavod izdao je čak dva hitna upozorenja u razmaku od 30 minuta zbog očekivanih obilnih pljuskova, grada i olujni vetar.

Prvo upozorenje navodi da će jaka grmljavinska oblačnost sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom iz pravca BiH u narednom satu zahvatiti delove Podrinja, a naročito potez Mali Zvornik – Loznica sa tendencijom premeštanja dalje ka unutrašnjosti Mačvanskog okruga.

Drugo saopštenje, izdato pola sata kasnije, saopštava da osim u Mačvanskom okrugu, pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom se očekuje i na zapadu Vojvodine, na potezu Šid – Bačka Palanka.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom počeće i u delovima Bačke, Srema, Šumadije i na jugozapadu Srbije.

Ranije danas RHMZ je upozorio na veoma nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

"Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", navodi se na sajtu RHMZ.

image