Jusufspahić: Molimo Boga da čuva mir u Srbiji i dobre međuljudske odnose

Najveći islamski praznik Kurban-bajram počinje sutra, a slaviće se četiri dana

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić je, povodom predstojećeg Kurban-bajrama, izjavio da su se u Srbiji desile mnoge dobre promene vezane za islamsku zajednicu i pomolio se za mir u Srbiji i među ljudima.

"Molimo Boga dragog da nam čuva mir u Srbiji, da nam čuva Srbiju u miru, da nas čuva sve skupa, u dobrim međuljudskim odnosima i da nas čuva u dobrom susedstvu sa svim našim susedima", rekao je Jusufspahić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je sve lakše i lakše biti musliman u Srbiji i podsetio na odluku Vlade Srbije da, pošto je Kurban-bajram padao u nedelju, muslimani u Srbiji imaju pravo da koriste ponedeljak kao slobodan dan za Kurban-bajram.

Istakao je da su se mnoge dobre promene desile u Srbiji.

"Neću reći samo promene, nego izuzetno dobra poboljšanja i Bogu smo zahvalni na tome", rekao je on.

Govoreći o ovogodišnjem odlasku na hadž u Meku, on je naveo da je Islamska zajednica Srbije uputila poruku, povelju zahvalnosti i priznanja nadležnima za hadž u Ministarstvu hadža Kraljevine Saudijske Arabije i ministru lično, čiji je trud doprineo da muslimani iz Srbije ove godine imaju obnovljenu misiju hadža.

"Ove godine čak imamo i veću kvotu, koja je sada obezbeđena za 700 hadžija iz Srbije i zahvalni smo na tome", rekao je Jusufspahić.

Dodao je da upućuju i povelju priznanja i zahvalnosti Vladi Republike Srbije, konkretno Ministarstvu spoljnih poslova, koje je u proteklim godinama ovlastilo svog ambasadora u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, u Rijadu, da bude nadležan za hadžije iz Srbije. Islamski praznik Kurban-bajram počinje sutra i traje četiri dan.