Srbija i Balkan

Srpska lista: Ministra Nenada Rašića birao Kurti, ne srpski narod

Dok se Srbima uskraćuju sva prava, zabranjuju srpski proizvodi i lekovi, otima imovina, Rašić pije kafu sa Aljbinom Kurtijem i očigledno odobrava takve postupke, navodi se u saopštenju
Srpska lista: Ministra Nenada Rašića birao Kurti, ne srpski narod© TANJUG/ SRPSKA LISTA

Prištinski ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić izrazio je spremnost da se uključi u izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština na tzv. Kosovu, što je, kako kaže, međunarodna obaveza Prištine, te istakao da ne brine zbog "bosnizacije" KiM. On je za "Kohu" dodao da pozivi Vučića i Dodika na jedinstvo Srba u celom regionu predstavljaju "prazne izjave" koje se daju zarad "unutrašnjo-političke koristi".

Srpska lista je, tim povodom, saopštila da ministar privremenih prištinskih institucija Nenad Rašić nikada nije bio niti će biti predstavnik srpskog naroda, da nijedan poslanik nije glasao za njegov izbor.

"Podsećamo javnost da Rašiću Srbi nisu dali niti jedan glas, kao i da u parlamentu u Prištini nema nijednog poslanika, što znači da nema apsolutno nikakav legitimitet da govori o Zajednici srpskih opština ili o položaju srpskog naroda, posebno jer je deo režima koji čini sve da Srbima svakog dana bude sve gore", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Podseća se da je Rašić do funkcije ministra došao kao izbor Aljbina Kurtija a ne srpskog naroda i da ni jedan poslanik nikada nije glasao za njegov izbor, što je bila ustavna obaveza.

"Dok se Srbima uskraćuju sva prava, zabranjuju srpski proizvodi i lekovi, otima imovina, ugledni Srbi hapse bez dokaza i prebijaju od strane Kurtijevog režima, Rašić pije kafu sa Aljbinom Kurtijem i očigledno odobrava takve postupke. Da podsetimo da je slika njegove politike njegov pulen Radoica Radomirović koji sa svojim pajtosima teroriše srpski narod i podstrekava ih na izvršenje krivičnih dela u opštini Leposavić. Takav Rašić, koji je svojevremeno Zajednicu srpskih opština, koja treba da bude krovna institucija srpskog naroda, nazivao Zajednicom dživdžana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zbog svega navedenog Kurtijev ministar Rašić politički odbačen od srpskog naroda i da to nijedna Kurtijeva funkcija neće promeniti.

image