Srbija i Balkan

Još jedan napad: Privedena žena zbog pretnji osoblju gimnazije u Novom Sadu

Osumnjičenoj N.Ž, koja se sumnjiči za izvršenje četiri krivična dela proganjanja, određeno je zadržavanje od 48 sati
Još jedan napad: Privedena žena zbog pretnji osoblju gimnazije u Novom Sadu© Sasa Dordevic/Anadolu Agency via Getty Images

Policija u Novom Sadu uhapsila je danas žensku osobu N.Ž. iz tog grada zbog pretnji direktoru Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", kao i profesorima i psihologu te škole.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje od 48 sati, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

"Ona se sumnjiči da je u proteklom vremenskom periodu upućivala pretnje, te uporno preduzimala i druge radnje koje mogu osetno da ugroze živote lica prema kojima se te radnje preduzimaju – direktora Gimnazije 'Jovan Jovanović Zmaj' i dva profesora i psihologa iste škole", dodaje se u saopštenju.

N.Ž. se sumnjiči da je izvršila četiri krivična dela proganjanja, napominje Tužilaštvo.

Za to krivično delo predviđena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Podsećamo da su se prethodnih dana  u osnovnim školama u Beogradu desila dva napada na prosvetne radnike.

Jedna majka napala je nastavnicu zbog ocene koju je zaključila njenom sinu, a roditelji jedne učenice su napali učiteljicu iz škole u koju ide njihova ćerka.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je da će do kraja sedmice dostaviti Ministarstvu prosvete nacrt izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

"Iz svega što se događalo tokom i krajem ove školske godine, zaključujem da imamo epidemiju neprimerenog ponašanja u školama, ne samo učenika već i roditelja. Granice moraju da postoje i moraju da se poštuju", rekao je Pašalić.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je danas strože sankcije i izmenu Krivičnog zakonika.

image