Srbija i Balkan

Lajčak sa Vučevićem u Atini: Razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

U Atini se održava međunarodna konferencija povodom šestogodišnjice od potpisivanja Prespanskog sporazuma
Lajčak sa Vučevićem u Atini: Razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine© TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio da je sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem u Atini razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o odnosima EU i Srbije.

"U Atini sam se sreo sa novim srpskim premijerom Milošem Vučevićem. Dao sam mu najnovije informacije o stanju u dijalogu i govorio o odnosima EU i Srbije", naveo je Lajčak na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

Lajčak je sinoć u Atini, na međunarodnoj konferenciji "Mir i održivi razvoj" koja je organizovana povodom šestogodišnjice od potpisivanja Prespanskog sporazuma, rekao da je na zemljama Zapadnog Balkana da iskoriste aktuelni trenutak koji postoji u EU povodom proširenja i da se približe članstvu u bloku.

Premijer Miloš Vučević je sinoć, posle više od sat vremena razgovora sa Miroslavom Lajčakom rekao da je njegov utisak da nema ni govora da će Aljbin Kurti ući u formiranje Zajednice srpskih opština.

Lajčak danas u poseti Prištini 

Miroslav Lajčak boraviće 18. i 19. juna u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, objavili su "Reporteri".

Očekuje se da će evropski emisar tokom ove posete održati sastanke sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, kako saznaje Reporteri, sastaće se u Prištini i sa potpredsednik prištinske vlade Besnikom Bisljimijem.

image