Srbija i Balkan

Presuda rođacima Uroša Blažića: Bratu od ujaka kazna od 18 meseci zatvora, ujak oslobođen

U Višem sudu u Kragujevcu suđeno im je zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu
Presuda rođacima Uroša Blažića: Bratu od ujaka kazna od 18 meseci zatvora, ujak oslobođen© FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Boris Gavrilović, rođak Uroša Blažića osumnjičenog za masovno ubistvo u Duboni, osuđen je na 18. meseci zatvora, dok je Goran Gavrilović, njegov ujak, oslobođen optužbi.

Njima je pred Višim sudom u Kragujevcu suđeno zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u saizvršilaštvu.

Urošu Blažiću sudi se za da je u Duboni i Malom Orašju ubio devetoro, a ranio 12 ljudi u stravičnom masakru koji se dogodio 4. maja prošle godine. Nakon izvršenja zločina, Blažić je pobegao u vikendicu svog ujaka u okolini Kragujevca gde se krio dok nije uhapšen 5. maja u jutarnjim satima.

Suđenje Urošu Blažiću nastaviće se u sudnici Centralnog zatvora u Beogradu, jer je u maju ove godine pripremno ročište odloženo nakon incidenta koji se dogodio kada su roditelji ubijene dece iz ova dva mesta nasrnuli na ubicu prilikom njegovog ulaska u sudnicu.

image