Republika Srpska: O petom delegatu u Domu naroda odlučiće žreb

Centralna izborna komisija Republike Srpske donela je odluku da se prizna sporni 12. glas Nenadu Vukoviću

Savetnik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Milan Tegeltija istakao je da je odluka Centralne izborne komisije da prizna sporni 12. glas Nenadu Vukoviću, zameniku predsednika Partije demokratskog progresa (PDP) brutalno i pravno nasilje.

Centralna izborna komisija Republike Srpske, na današnjoj sednici, donela je odluku da se prizna sporni 12. glas Nenadu Vukoviću, a to znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda odlučiti žreb, prenosi RTRS.

Žreb će odlučiti da li će Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) dobiti četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH, ili će opozicija iz Republike Srpske dobiti drugog.

CIK je saopštio da je listić na kojem je bilo precrtano ime Nenada Vukovića, a ne kvadratić, ipak ispravan i da prema tome, Nenad Vuković ima 12 glasova, koliko i SNSD-ova Snježana Novaković Bursać.

Protiv odluke glasali su članovi komisije Vlado Rogić i Irena Hadžiabdić, dok su ostali podržali prijedlog kojim se priznaje glas za listu PDP-a.