Srbija i Balkan

Dodik poručio Marfiju: Kauboju, dok god ti budeš držao volan, jurimo u propast

Predsednik Republike Srpske poručio je američkom ambasadoru u BiH da nema vremena da se bavi njime
Dodik poručio Marfiju: Kauboju, dok god ti budeš držao volan, jurimo u propast© FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je ambasadoru Amerike u BiH Majklu Marfiju, da dok god on "drži volan" BiH juri u propast.

"E, i to dočekah, da se saglasim s Marfijem. 'BiH se kreće u pogrešnom smeru', reče on. Kauboju, dok god ti budeš držao volan, nezadrživo jurimo u propast", navodi Dodik na Iksu.

Dodaje, da je dobro da je i Marfi to primetio.

"Ti se opsesivno baviš sa mnom, jer sam bitan i važan. Nemam vremena da se bavim tobom jer si nebitan i nevažan. Goodbye", dodaje Dodik.

Podsetimo, američki ambasador u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi izjavio je da ustav BiH ne predviđa mogućnost da se Republika Srpska odvoji od BiH.

"Ustav BiH ne predviđa mogućnost za entitet da se odvoji od BiH, ili da dođe do mirnog razlaza, ili bilo kojeg drugog termina koji koristi Dodik ili političari u RS. To je neustavno i antidejtonsko delovanje", rekao je Marfi u intervjuu za "klix.ba".

On je dodao da RS može da postoji isključivo unutar BiH i da SAD podržava teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter BiH.

"Put kojim je krenuo, ili pokušao krenuti, Milorad Dodik je slepa ulica. Ne samo za njega, već i za ljude oko njega i stanovnike BiH, uključujući građane entiteta RS. Put za budućnost je u Evropskoj uniji i on se treba otvoriti građanima BiH", poručio je Marfi.

image