Srbija i Balkan

Nastavak sukoba u prozapadnoj opoziciji: Marinika Tepić optužuje kolege da rade protiv Đilasa

Prema rečima potpredsednice Stranke slobode i pravde, građani su ljuti i na one stranke koje su izašle na izbore i na one koje nisu, jer je jedinstvo SPN-a "skrckano preko noći"
Nastavak sukoba u prozapadnoj opoziciji: Marinika Tepić optužuje kolege da rade protiv Đilasa© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je saradnja sa delom opozicije koji je izašao na izbore moguća, ali ne u formi kao što je bila koalicija "Srbija protiv nasilja" (SPN).

Ona je kazala da je deo opozicije želeo da se "reši" predsednika SSP-a Dragana Đilasa.

"Deo koji se poneo oportunistički i izdao zajednički potpis i borbu prvo za izborne uslove, a tek onda izbore, upinje se da objasni da je bio u pravu, iako ih sve činjenice i događaji demantuju. Naročito onaj deo koji je još od decembra smatrao da će biti 'na konju ako se reši Đilasa' i mnogo su energije uložili u provociranje tenzija i nepoverenja unutar koalicije SPN", rekla je Tepićeva u intervjuu za "Novu".

Prema njenim rečima, građani su ljuti i na one stranke koje su izašle na izbore i na one koje nisu, jer je jedinstvo SPN-a "skrckano preko noći".

Dodala je da međusobno napadanje unutar opozicije ne donosi rezultate i da je jedinstvo jedina šansa za uspeh na izborima.

Ona je navela da bi uključivanje misije OEBS-a u proces pregovora o izbornim uslovima uticalo pozitivno na taj proces i dodala da je to "jedini izlaz iz ove duboke krize".

Govoreći o odnosima sa liderom Zeleno-levog fronta Radomirom Lazovićem Tepićeva kaže da nisu u kontaktu, i da je to logično jer on "u svakom svom medijskom obraćanju ne propusti priliku da napadne one koji nisu izašli na izbore", i dodala da su građani razočarani je jer, kako kaže, "najveća opoziciona koalicija od 2012. i sa najboljim rezultatom od gotovo milion glasova u Srbiji i ukradenom pobedom u Beogradu u decembru, raspala u nepovrat zbog lažne slike da je moguće pobediti na unapred pokradenim izborima".

image