Srbija i Balkan

Vlasnik streljane u kojoj je K.K. vežbao pucanje sklopio sporazum sa tužilaštvom

Ivanović je priznao da nije govorio istinu kada je tvrdio da K. K., koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", nije dolazio u streljanu i vežbao gađanje iz vatrenog oružja
Vlasnik streljane u kojoj je K.K. vežbao pucanje sklopio sporazum sa tužilaštvom© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna priznao da je dao lažan iskaz, predsednik i odgovorno lice sportskog kluba "Partizan praktikal Šuting" Ratko Ivanović je sa tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđen na pet meseci kućnog zatvora.

Ivanović je priznao da je izvršio krivično delo davanje lažnog iskaza kada je tvrdio da K. K., koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" nije dolazio u streljanu i vežbao gađanje iz vatrenog oružja kao i da će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor), saopšteno je iz tog tužilaštva.

Takođe, prema sporazumu okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti doneta na osnovu ovog sporazuma.

Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, a ukoliko sud potvrdi sporazum, krivični postupak protiv Ivanovića će biti obustavljen.

Prema oceni VJT u Beogradu okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

Suđene se nastavlja Vladimiru Kecmanoviću, Miljani Kecmanović, roditeljima dečaka i Nemanji Marinkoviću instruktoru u toj streljani.

image