Srbija i Balkan

Srbin uhapšen na Jarinju: Tužilaštvo mu odredilo zadržavanje "zbog špijunaže"

Hapšenje je izvršila jedinica iz Prištine u saradnji sa Pograničnom službom, naveo je zamenik komandira tzv. policije Kosova za region Sever
Srbin uhapšen na Jarinju: Tužilaštvo mu odredilo zadržavanje "zbog špijunaže"Getty © Erkin Keci/Anadolu Agency

Na administrativnom prelazu Jarinje sinoć je priveden muškarac srpske nacionalnosti. Zamenik komandira tzv. policije Kosova za region Sever Veton Eljšani potvrdio je da je jedna osoba uhapšena, a oglasilo se i tužilaštvo saopštenjem da se osumnjičenom na teret stavlja špijunaža.

"Ono što mogu da potvrdim je da je jedna osoba privedena od strane policije i da se ona trenutno nalazi u stanici u južnoj Mitrovici gde je u toku informativni razgovor. Nakon ovog saslušanja očekuje se odluka tužioca o daljim koracima", rekao je Eljšani za "Kosovo onlajn".

On nije mogao da potvrdi identitet uhapšenog, niti koja mu se dela stavljaju na teret.

Prema njegovim rečima hapšenje je izvršila jedinica iz Prištine u saradnji sa Pograničnom službom.

Prištinski mediji preneli su saopštenje Specijalnog tužilaštva da je nakon saslušanja uhapšenom A. V. određeno zadržavanje do 48 sati.

"Posle višemesečnih istraga u saradnji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom i Kosovskom policijom – Upravom za borbu protiv terorizma večeras je uhapšeno lice zbog špijunaže u regionu Mitrovice. Uhapšeni A. V. je osumnjičen da je izvršio krivično delo špijunaža iz člana 124 KPRK", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kosovska policija trenutno vrši pretres u stanu osumnjičenog.

image