Srbija i Balkan

Grad, oborena stabla, sela bez struje: Posledice jakog nevremena u Srbiji

Samo na teritoriji Beograda, Kragujevca i Novog Pazara, Služba za vanredne situacije MUP-a imala je više od 20 intervencija
Grad, oborena stabla, sela bez struje: Posledice jakog nevremena u Srbiji© TANJUG/ Aleksandar Nićiforović

Munje, gromovi, grad i jaka kiša ostavile su apokaliptične scene za sobom u većem delu Srbije.

Zbog prevrtanja traktora u podjastrebačkom selu Bresnica kod Prokuplja usled nezgodnog terena i vremenskih uslova, poginuo je putnik na poljoprivrednom vozilu D. R. (41) iz mesta Zdravinje, a druga osoba je kasnije preminula od zadobijenih teških telesnih povreda, potvrdio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Sinoć je, u UKC u Nišu, od povreda preminuo i vozač traktora I.P. (69) iz Gornje Bresnice kod Prokuplja", izjavio je ministar Dačić.

Dodao je da je traktor vukao prikolicu ručne izrade sa drvnom masom, na šumskom putu napravljenom za izvlačenje drvne mase, saopštio je MUP.

Na jugoistoku Srbije, u Gadžinom Hanu, mnoge ulice su posle jučerašnjeg nevremena ostale neprohodne zbog oborenih grana i drveća, a 15 sela u opštini ostalo je bez struje.

Usled udara groma zapaljen je jedan ekonomski objekat, a velika šteta pričinjena je na usevima i drugim poljoprivrednim kulturama.

Po rečima predsednika te opštine Milisava Filipovića, u skoro svim selima bilo je grada, a najviše u selu Ličju gde su uništeni zasadi i voćnjaci.

Usled jakog nevremena koje je u sredu pogodilo Beograd, Kragujevac i Novi Pazar, Služba za vanredne situacije MUP-a imala je više od 20 intervencija.

image