Srbija i Balkan

RHMZ izdao najnovije upozorenje: Ovi gradovi su na udaru nevremena u sledećih sat vremena

Na potezu između Kraljeva i Trstenika može se očekivati i kratkotrajan grad, jak, olujni vetar i obilni pljuskovi sa grmljavinom
RHMZ izdao najnovije upozorenje: Ovi gradovi su na udaru nevremena u sledećih sat vremena© TANJUG/ Aleksandar Nićiforović

RHMZ je malo pre dva sata izdao hitno upozorenje na nevreme za veći deo zemlje u narednim satima.

"I danas će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Upozorenje se odnosi na jake pljuskove sa grmljavinom za šire područje Beograda, Zlatiborskog, Raškog i Rasinskog, Zaječarskog i Pirotskog okruga.

"U narednih sat vremena na širem području Beograda (Lazarevac i okolina) lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom", navodi se u upozorenju RHMZ i dodaje da se očekuje nestabilno i sparno vreme, a da u pojedinim delovima grada može doći do intenzivnijeg grada i olujnog vetra.

U 14.10 sati je izdato upozorenje i za područje Zlatiborskog okruga na grmljavinske nepogode, gde će takođe, u narednih sat vremena doći lokalno do obilnih pljuskova sa grmljavinom, uz kratkotrajan grad i jak, olujni vetar.

U 14.00 je izdato i upozorenje za područje Raškog i Rasinskog okruga, takođe na grmljavinske nepogode.

Kako se dodaje, na potezu između Kraljeva i Trstenika može se očekivati i kratkotrajan grad, jak, olujni vetar i obilni pljuskovi sa grmljavinom.

Upozorenje je izdato i za područje Zaječarskog i Pirotskog okruga, gde će u narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost usloviti lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom, uz kratkotrajan grad i jak, olujni vetar.

image