Pripadnici Kfora skidaju srpske zastave?

Službe KFOR-a započele su istragu povodom informacije da je njihova patrola u nedelju uveče skinula nekoliko srpskih zastava sa ograde u Leposaviću

Pripadnici KFOR-a skinuli su šest zastava Srbije sa ograde porodične kuće Gradimira Nastića u Ibarskoj Slatini, u opštini Leposavić. Nastić je istakao srpska obeležja povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra.

Službe KFOR-a započele su istragu povodom informacije da je njihova patrola u nedelju uveče skinula nekoliko srpskih zastava sa ograde u Leposaviću, rekli su za "Kosovo onlajn" iz međunarodne vojne misije na Kosovu i Metohiji.

KFOR navodi da je istraga pokrenuta kako bi se ustanovilo šta se zapravo dogodilo.

"Regionalni komandant KFOR Istok, posvećen je proveri činjenica i utvrđivanju odgovornosti. Obavestićemo vas o istrazi kada otkrijemo više detalja", navedeno je u saopštenju.

Gradimir Nastić juče je izjavio da je preko sigurnosnih kamera koje su postavljene na njegovoj kući video pripadnike KFOR-a, čiji su se automobili zaustavili u njegovoj ulici, a potom uklonili sve zastave sa njegove ograde.

"Ovo je napad na moju porodicu, na moju privatnu imovinu. Ovo je ugrožavanje ne samo moje i porodične bezbednosti, već svih nas na severu Kosmeta. Zar oni koji treba da nas čuvaju i garantuju bezbednost ovako postupaju?", rekao je Nastić za "Politiku".

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, sve zgrade, kuće, balkoni, ograde i magistralni putevi koji vode iz pravca Prištine ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, bili su okićeni srpskim trobojkama.