Srbija i Balkan

Nevreme u Srbiji: Evakuisane vaspitačice iz vrtića – leteli krovovi, udar groma izazvao požar

Iz MUP-a navode da je 57 vatrogasaca spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angažovano i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, a na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu
Nevreme u Srbiji: Evakuisane vaspitačice iz vrtića – leteli krovovi, udar groma izazvao požar© TANJUG/ Aleksandar Nićiforović

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali su danas 10 osoba tokom dve intervencije zbog nevremena i jakih padavinama u Srbiji. Kako se precizira u saopštenju MUP-a, u Ljigu je evakuisano pet vaspitačica iz vrtića, a u selu Ključ kod Mionice pet osoba iz vozila.

U saopštenju se navodi da je 57 vatrogasaca spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angažovano i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, a na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu.

Takođe, vatrogasci pomažu građanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu, kao i na uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

"U ovom trenutku SVS MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjanju palih stabala i na crpljenju vode iz domaćinstava u Lazarevcu i Kruševcu", navodi se u saopštenju.

image