Srbija i Balkan

Vučević na parastosu Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima u Ravanici

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu će biti održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije
Vučević na parastosu  Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima u Ravanici© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i više ministara vlade prisustvovali su u Manastiru Ravanica parastosu Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima koji služe vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC.

Parastosu, koji je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun, prisustvuju i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanja Starović, koji je ujedno i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar kulture Nikola Selaković.

Posle parastosa premijer Vučević je položio je vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu i prisustvovao sa ministrima svečanoj sednici Vlade Srbije, koja je održana povodom Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu  u Gradskoj kući u Kruševcu.

Premijer Vučević i gosti su se poklonili ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upalili sveće, a nakon toga, prisustvovali su liturgiji koju je služio episkop braničevski Ignjatije i sveštensto SPC.

Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu se održava centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

image