Srbija i Balkan

Vučić: Danas je Vidovdan, najvažniji dan za nas Srbe, srećan vam praznik

Budućnost je u vašim rukama i siguran sam da još mnogo, mnogo toga dobrog možemo i moramo da uradimo za našu Srbiju, istakao je predsednik Srbije
Vučić: Danas je Vidovdan, najvažniji dan za nas Srbe, srećan vam praznik© Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim Srbima Vidovdan i naglasio da želi, na taj dan kada se sećamo prošlosti, da ukaže koliko se Srbija promenila, kako je gubitnički duh postao pobednički, sa istom željom ambicijom i ciljem da se Srbija menja još snažnije i ubedljivije u budućnosti.

"Danas je Vidovdan, najvažniji dan za nas Srbe. Srećan vam praznik, srećan vam Vidovdan. Budućnost je u vašim rukama i siguran sam da još mnogo, mnogo toga dobrog možemo i moramo da uradimo za našu Srbiju", rekao je predsednik u kratkom obraćanju u video-poruci objavljenoj na Instagram profilu "Budućnost Srbije".

Predsednik je podsetio da se na Vidovdan obično priča o prošlosti o svemu onome što je obeležilo naše živote i živote prethodnih generacija.

Naveo je da je došao na terasu Predsedništva da pošalje poruku i da na simboličan način pokaže koliko nam je važna budućnost "ne samo zemlje predaka naših, već zemlje dece naše".

Dodao je da je parafrazirao Pekića, ne potpuno uspešno ali sa željom da ukaže na jedan detalj.

"A to je da svaki put kada mi je teško dođem na terasu Predsedništva i pogledam šta su uradili i mi i neki pre nas, koliko smo fasada obnovili kako smo podigli ceo jedan novi grad, ovde nedaleko - Beograd na vodi, kako smo promenili Srbiju, kako smo promenili duh gubitnički u pobednički sa istom željom, ambicijom i ciljem da Srbiju menjamo još snažnije i ubedljivije budućnosti", naveo je predsednik.

image