Srbija i Balkan

Policija Crne Gore saslušala ženu napadača na žandarma, spremni za dalju saradnju sa Srbijom

Crnogorski organi za sprovođenje zakona stoje na raspolaganju organima Republike Srbije za dalju saradnju u ovom predmetu
Policija Crne Gore saslušala ženu napadača na žandarma, spremni za dalju saradnju sa Srbijom© FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Crnogorska policija prikupila je danas obaveštenja od supruge teroriste Miloša Žujovića, ubijenog u subotu tokom napada na pripadnika srpske Žandarmerije ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Iz Uprave policije "Vijestima" je nezvanično rečeno da su postupili po zahtevu kolega iz Srbije i od nje prikupili obaveštenja na tražene okolnosti.

"Crnogorski organi za sprovođenje zakona stoje na raspolaganju organima Republike Srbije za dalju saradnju u ovom predmetu", navodi se u saopštenju.

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić rekao je danas da je MUP Crne Gore uhapsio suprugu teroriste, kao i da su joj oduzeti svi elektronski uređaji.

"MUP Crne Gore je ekspresno došao do supruge teroriste, oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška celog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju poverenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bismo održali red i mir i zaštitili naše građane", rekao je Cmolić za Informer TV.

Žujović je u subotu samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Pripadnik Žandarmerije je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

image