Srbija i Balkan

Dačić se sastao sa predstavnicima kompanije "Milbauer"

Na sastanku je istaknuto da je kroz saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije "Milbauer" uspešno realizovan veći broj visokotehnoloških projekata, saopštilo je ministarstvo
Dačić se sastao sa predstavnicima kompanije "Milbauer"© FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije "Milbauer", jednom od vodećih kompanija u oblasti primene bezbednosnih sistema za izradu personalizovanih dokumenata i njihovog unapređenja.

Na sastanku je istaknuto da je kroz saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije "Milbauer" uspešno realizovan veći broj visokotehnoloških projekata, saopštilo je ministarstvo.

Dačić je naglasio važnost kontinuiranog unapređenja tehnoloških kapaciteta u oblasti unutrašnjih poslova, posebno u domenu razvoja sistema izrade ličnih dokumenta, jer oni ne samo da omogućavaju identifikaciju građana, već olakšavaju pristup različitim pravima i uslugama.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na jačanju institucionalnih kapaciteta, posebno u oblasti upravnih poslova, kako bi rad policije bio efikasniji i građani na jednostavan i brz način ostvarili svoja prava.

Predstavnici kompanije "Milbauer" su izrazili spremnost za nastavak saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i za dalje tehnološke inovacije koje će doprineti efikasnijem delovanju policije.

image