Srbija i Balkan

Dačić s Gruškom: Rusija pruža punu podršku Srbiji u borbi protiv terorizma

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško boravi u Srbiji gde se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom o nastavku bilateralne saradnje dve zemlje, sa posebnim akcentom na dalje intenziviranje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, posebno vanrednih situacija.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova intenzivni i da se odvijaju na više različitih nivoa, kroz razmenu informacija i kriminalističku saradnju policija dve zemlje u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala. 

Ministar Dačić i zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Gruško razgovarali su i o aktuelnim bezbednosnim pitanjima.

Dačić je istakao da je bezbednost svih građana Srbije, kao i svih diplomatsko-konzularnih predstavništva u našoj zemlji prioritet rada Ministarstva unutrašnjih poslova i da će im Srbija osigurati bezbednost. 

Naglasio je posvećenost Republike Srbije borbi protiv terorizma i važnost međunarodne saradnje u ovoj oblasti. 

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Gruško izrazio je punu podršku Republici Srbiji u očuvanju stabilnosti i bezbednosti i naglasio važnost inicijativa u suzbijanju terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala, ali i potrebu za kontinuiranom koordinacijom nadležnih bezbednosnih institucija.

Sagovornici su se složili da su dijalog i saradnja ključni u rešavanju svih izazova koji stoje pred globalnom zajednicom.

Osim sa Dačićem, u okviru radne posete Beogradu je održao sastanke i sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom i ministrom bez portfelja u Vladi Srbije Nenadom Popovićem.

image