Srbija i Balkan

Nevreme širom Srbije: Oluja nosi sve pred sobom u Beogradu, potopljene ulice (FOTO, VIDEO)

Nevreme će se, prema najavi meteorologa, seliti preko Srbije tokom noći
Nevreme širom Srbije: Oluja nosi sve pred sobom u Beogradu, potopljene ulice (FOTO, VIDEO)© TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Najavljeno nevreme stiglo je večeras oko 22 časa u Beograd. Vetar je najpre čupao drveće, nakon čega se sručio pljusak.

Prema objavama na društvenim mrežama, potopljena je Požeška ulica na Banovom brdu, a voda je i na ulicama na Galenici. 

Na Karaburmi se ulicama slivaju bujice. 

Pljusak prati jaka grmljavina, a vetar nanosi padavine u talasima.

Zbog nevremena izbio je požar u Zemunu.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova, najpre je zahvatilo Bačku, Srem i Mačvanski okrug.

Kako je najavio RHMZ, kasnije tokom večeri i predstojeće noći nevreme će se proširiti i na ostale delove Vojvodine i zapadne Srbije, područje Beograda i Šumadiju, a u drugom delu noći i na Braničevski i Borski okrug.

Na području Beograda tokom večeri i noći oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, upozorava RHMZ. Temperatura će biti u padu.

Nevreme je najpre zahvatilo Šid i Bačku Palanku, proširilo se na ostatak Srema, a grmljavina i padavine su zahvatile i Novi Sad.

Grad je padao u Bačkoj Palanci i Šapcu, a prizori nevremena šire se društvenim mrežama.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Nevreme u Srbiju stiže iz regiona. Oko 15 sati na udaru jakog vetra prvo se našao Zagreb, gde je srušio stabla, kante za smeće, a došlo je i do zastoja u saobraćaju.

U Zaprešću i Dugom selu potom je usledio grad veličine oraha, koji su pratili olujni vetar i oblina kiša, javljaju hrvatski mediji i naglašavaju da su pojedina domaćinstva ostala bez struje, kao i da je usledilo oko 200 poziva zabrinutih građana.

U delovima Slovenije takođe je padao grad, koji je na pojedinim područjima napravio veliku štetu. leteli su krovovi i oboreno drveće, a obilne kiše poplavile su brojne objekte. Na snazi je narandžasti meteo-alarm za celu Sloveniju.

image