Srbija i Balkan

Igoru Despotoviću određen pritvor do 30 dana: Osumnjičen za terorističko udruživanje

Pritvor mu je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke
Igoru Despotoviću određen pritvor do 30 dana: Osumnjičen za terorističko udruživanje© Tanjug/MARKO ĐOKOVIĆ

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Igoru Despotoviću, osumnjičenom za terorističko udruživanje, a u vezi sa napadom na žandarma ispred ambasade Izraela.

Pritvor mu je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da se osnovano sumnjiči da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz tog suda.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je ranije saopštio da je reč o Igoru Despotoviću koji je već osuđivan za pozivanje na vršenje terorizma.

Despotović se sumnjiči da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je u subotu ispred izraelske ambasade iz samostrela u vrat pogodio žandarma, koji je obezbeđivao ambasadu.

Ranjeni žandarm je u samoodbrani savladao napadača, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

image