Srbija i Balkan

Gujon: Kancelarija koju vodim promovisaće Srbiju i braniti njene interese

Arno Gujon je naveo da su Marin Le Pen, Nacionalno okupljanje i Emanuel Makron mnogo učinili za srpski narod i istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da uspostavi vezu, kao i lične kontakte sa Makronom koje su značajne za srpsku diplomatiju
Gujon: Kancelarija koju vodim promovisaće Srbiju i braniti njene interese© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon izjavio je danas, gostujući na TV Hepi, da će ta Kancelarija braniti srpske interese i istinu, kao i da će promovisati srpsku kulturu.

Gujon je naveo da ima nekoliko političara iz Francuske koji su blagonakloni prema Srbiji i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da uspostavi vezu, kao i lične kontakte sa Makronom koji su značajni za srpsku diplomatiju.

"To je zaista neverovatna stvar, koja je konkretno pomogla srpskim interesima, odnosno Srbiji, u različitim diplomatskim bitkama. I to je veoma važna stvar i na nama je da sarađujemo sa svim vladama u svetu, bez obzira ko čini tu vladu i da imamo što bolje i prisnije odnose sa svima njima", naveo je Gujon.

Prema njegovim rečima, Srbija ne treba da se meša u tuđe izbore.

"To nije naša stvar, naša stvar je da sarađujemo i da radimo dobre stvari, pre svega za Srbiju i srpski narod", istakao je direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju, prenosi Tanjug.

Gujon je naveo da je dosta Srba iz Francuske ušlo u Evropski parlament kao pripadnici svojih stranaka u različitim zemljama.

"U prethodnom sazivu Francuskog parlamenta takođe i jedna Srpkinja, poreklom iz Loznice, bila je član Makronove stranke", naveo je on.

Ljudi pripadaju različitim političkim strankama, ali, kako je rekao, gde god se nalazimo u svetu, možemo da uradimo nešto pozitivno i na političkom nivou, humanitarnom nivou, kao i na medijskom nivou.

"Imamo tri kandidata za Francuski parlament, imamo jednog takođe u Austriji za Austrijski parlament, za parlamentarne izbore krajem septembra. To su pozitivne stvari i za te zemlje, zato što time pokazuju poštovanje prema svima, bez obzira odakle su poreklom, a to je dobro za Srbiju", kazao je Gujon.

Prema njegovim rečima, Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju će da oglašava istinite vesti o Srbiji i Srbima na stranim jezicima, kako bi, kako je rekao – promenili lažnu sliku o Srbiji.

image