Srbija i Balkan

Nevreme opustošilo Crnu Goru, dvoje poginulo: Oluja stigla u Srbiju (VIDEO)

Nevreme iz Crne Gore stiglo je na jug Srbije gde se očekuju oluje sa jakom grmljavinom i obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu

Tokom nevremena na crnogorskom Jadranu i drugim delovima Crne Gore stradale su dve osobe – radnik na kranu gradilišta "Čelebić" u Čanju i jedna osoba od udara groma na Luštici, potvrđeno je iz Uprave crnogorske policije.

U Luci Bar su pale velike dizalice, tzv. "mostovi". Prema prvim, nezvaničnim podacima portala "Bar-Info", jedno lice je zadobilo lakše povrede. Iz tog preduzeća potvrdili su da je šteta ogromna.

"Jedna osoba je smrtno stradala od udara groma na golf terenu Luštica Beja", saopštili su iz OKC-a.

Snaženo nevreme koje je pogodilo delove Crne Gore poplavilo je podgoričke ulice, a polomljene grane otežavaju saobraćaj.

Olujni vetar kod Nikšića je odneo krovove s kuća i čupao drveće iz korena.

Zbog obilnih padavina poplavljene su saobraćajnice u Budvi, a orkanski vetar u Ulcinju je čupao palme i lomio masline.

Ulcinj je bez struje, a na pojedinim kupalištima je uništen plažni mobilijar.

Pričinjena je znatna materijalna šteta na crkvi i starom parohijskom domu. Najveća šteta je pričinjena na pravoslavnom groblju pod Meterizima, gde je padom velikog stabla, oštećeno 15 grobnica.

U gotovo svim gradovima šteta od nevremena je velika i tek će biti procenjena. Od nevremena su stradali mnoge kuće i automobili.

Spasilačke ekipe Nacionalnog parka spasile su dvoje stranih državljanina iz prevrnutog čamca na Skadarskom jezeru.

Nevreme iz Crne Gore stiglo je na jug Srbije gde se očekuju oluje sa jakom grmljavinom i obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu.

Najnoviji snimci vremenskih nepogoda stižu iz Pirota koji je zahvatio olujni vetar, a uskoro se očekuje i provala oblaka.

U Prokuplju je situacija još dramatičnija. Ulice su preplavljene vodom, a nevreme se tek očekuje i u ovom delu Srbije.

Nevreme praćeno gradom, jakim vetrom i kišom pogodilo je u ponedeljak uveče Srbiju, a nepogode su nastavljane tokom noći i jutra.

Jako naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i lokalnom pojavom grada koje je zahvatilo zapadnu Srbiju, Šumadiju, Beograd i Banat premešta se sporo na istok severoistok.

Do kraja dana biće pretežno oblačno, svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima, a na jugu i istoku i sa grmljavinom, a samo će se na severu i zapadu zadržati uglavnom suvo vreme. Na jugu i istoku Srbije se očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40mm ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina, a ponegde i grad, saopštio je RHMZ.

Tendencija premeštanja je ka Rumuniji i istočnoj Srbiji.

image