Srbija i Balkan

Predsednik Opštine Zubin Potok: Naoružani policajci nogama otvarali vrata

Dva službenika su u pratnji dvojice policajaca bez objašnjenja prošli pored portirnice i nogom otvorili inače otključana vrata prostorije koju koristi Opštinska izborna komisija, izjavio je predsednik Opštine Zubin Potok Srđan Vulović
Predsednik Opštine Zubin Potok: Naoružani policajci nogama otvarali vrataNone © Инстаграм/Зубин Поток инфо

Predsednik Opštine Zubin Potok Srđan Vulović rekao je  da je ponašanje ljudi iz Prištine koji su sa policijom danas oko 13 časova došli u prostorije Opštinske izborne komisije bilo veoma bahato i neprofesionalno.

"Tri blindirana automobila došla su ispred opštine. Dva službenika su u pratnji dvojice policajaca bez objašnjenja prošli pored portirnice i nogom otvorili inače otključana vrata prostorije koju koristi Opštinska izborna komisija. Tu je bila naša službenica, koja je bila zatečena čitavom situacijom", izjavio je Vulović za Kosovo onlajn.

Albanac iz ministarstva za lokalnu samoupravu sa novim službenikom izborne komisije govorio je isključivo na albanskom jeziku. U pitanju je zamenik ministra Aljbina Krasnićija, inače funkcioner Pokreta Samoopredeljenje čiji je lider Aljbin Kurti. 

Vulović kaže da su službenici bespotrebno bili bahati.

"Policajac je prevodio šta su oni govorili. Rekao nam je da će novi službenik OIK raditi ovde sada od 8 do 16 časova svakoga dana. Zatim je ušao majstor koga su doveli i zamenio je bravu na vratima. Posle toga izašli su iz zgrade, seli u džipove i otišli. Oni će od sada biti u prostorijama Izborne komisije Zubin Potok”, rekao nam je Vulović i dodao da je otisak cipele jednog od njih ostao na vratima kancelarije.

Nekoliko Albanaca naouružanih dugim cevima, koji su očigledno bili u pratnji, popelo se na prvi sprat opštinske zgrade, pre nego što su svi zajedno izašli i napustili opštinu.

U međuvremenu, narod se okupio ispred zgrade.

"Nepotrebno je da ovako postupaju. To može da izazove nepotrebne incidente. Mi smo reagovali mirno i nismo hteli da nasednemo na provokacije", istakao je Srđan Vulović.

image