Srbija i Balkan

Nova radna mesta u prosveti: Uskoro raspisivanje konkursa

Osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za 1.312 upražnjenih radnih mesta, sa najmanje 30 odsto angažovanja
Nova radna mesta u prosveti: Uskoro raspisivanje konkursa© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je danas da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse u ustanovama obrazovanja za prijem u radni odnos i popunjavanje 1.312 upražnjenih radnih mesta, sa najmanje 30 odsto angažovanja.

Tim će biti realizovana sedma A faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

Đukić Dejanović je istakla da je zahvaljujući ovim odlukama, u poslednje četiri godine posao za stalno dobilo više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja.

"Pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo je jedan od načina na koji se Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima", rekla je Đukić Dejanović i dodala da se ovi procesi dogovaraju i sprovode u saradnji sa sindikatima.

U skladu sa ovom odlukom osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020.

U prethodnih sedam faza zapošljavanja, počev od 2020. radno mesto na neodređeno vreme dobilo je više od 22.600 prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama.

image