Srbija i Balkan

Određen pritvor Novopazarcu koji je veličao vehabiju: Priznao da podržava ISIS

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo
Određen pritvor Novopazarcu koji je veličao vehabiju: Priznao da podržava ISIS© FOTO TANJUG

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal danas je saslušan M.D. iz Novog Pazara, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela iz člana 391 a Krivičnog zakonika.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredilo je do 30 dana pritvor M.D. iz Novog Pazara, osumnjičenom za krivično delo javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, saopšteno je iz tog suda.

Osumnjičeni M.D. je izneo odbranu, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tanjug saznaje da je on na saslušanju u Tužilaštvu priznao da je njegova objava i rekao da podržava ISIS (Islamska država).

Nakon saslušanja, javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na M.D. odredi pritvor iz razloga član 211 stav 1, tačka 1 i 3 ZKP, navedeno je u saopštenju.

M.D. je na jednoj društvenoj mreži podelio fotografiju Miloša Žujovića, koji je iz samostrela ranio žandarma ispred izraelske ambasade, uz citat "brate, naš alah te primio i počastio dženetom, amin, makar si probao nešto i zabolelo te stanje u Gazi".

Podsećamo, Žujovića je ranjeni žandarm savladao i pucao u samoodbrani u njega, posle čega je Žujović preminuo.

image