Srbija i Balkan

Dačić: Nema razloga za brigu, nadziremo vehabije

Svi nadležni budno prate stanje, poručio je ministar unutrašnjih poslova
Dačić: Nema razloga za brigu, nadziremo vehabije© TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će u borbi protiv terorista Srbija biti pobednik, te da građani ne treba da brinu za bezbednost.

On je govoreći za Kurir kazao da se detaljno sprovode sve potrebne akcije.

"Znamo da je reč o više desetina pojedinaca koji su okupljeni u tom pokretu čiji je do bio i Žujović. Oni su već saslušani i radi se opsežna istraga, te proveravaju i najmanji detalji", rekao je Dačić.

Ističe da građani Srbije nemaju razloga za brigu, jer je država munjevito reagovala i preduzela apsolutno sve mere kako bi se predupredio još neki incident.

"Dovoljno govori činjenica da je i crveni stepen bezbednosti produžen nekoliko dana, a pripadnici svih nadležnih službi neumorno rade na predupređivanju eventualnih novih pokušaja napada", naglasio je Dačić.

Podvukao je i da se vehabisti, barem oni istaknutiji, nadziru, te da nema razloga za strepnju.

"Ipak, svi nadležni budno prate stanje", zaključio je Dačić.

Podsetimo, pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović pogođen je iz samostrela u vrat ispred Ambasade Izraela u subotu, što je okarakterisano kao teroristički akt.

Iako pogođen, Jevremović je savladao napadača Miloša Žujovića, koji je prešao u islam i uzeo ime Salahudin. U sklopu istrage saslušana je njegova supruga, a uhapšen je i I.D. za kojeg se sumnja da je pomagao Žujoviću.

image