Srbija i Balkan

Nešić: Drinu neće zamutiti, ona je u bojama najlepše srpske trobojke

Usvajanje ove Deklaracije pokazuje da smo kao narod svesni važnosti zaštite naših identiteta, tradicije i političkih prava, poručio je ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić
Nešić: Drinu neće zamutiti, ona je u bojama najlepše srpske trobojke© РТ Балкан

Predsednik DNS i ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je da usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda potvrđuje odlučnost da zajedno gradimo bolju i sigurniju budućnost.

Usvajanje Deklaracije, kaže, ispunilo ga je osećajem velikog ponosa, jer ona predstavlja ključni korak ka očuvanju i unapređenju prava srpskog naroda.

"Usvajanje ove Deklaracije pokazuje da smo kao narod svesni važnosti zaštite naših identiteta, tradicije i političkih prava. To je dokaz naše jedinstvene volje da očuvamo svoje nasleđe i da obezbedimo stabilnu i prosperitetnu budućnost za sve generacije koje dolaze", poručio je Nešić.

Istakao je da je "ovo trenutak kada moramo pokazati jedinstvo i odlučnost, jer samo zajedno možemo ostvariti ciljeve koje smo postavili".

"Deklaracija je simbol naše posvećenosti miru, saradnji i napretku, te nas podseća na važnost očuvanja naše nacionalne i kulturne baštine", naveo je Nešić.

Istakao je da DNS ostaje čvrsto opredeljen da nastavi rad na ostvarivanju ciljeva Deklaracije i da zajedno s građanima, kako je naveo, izgradimo budućnost u kojoj će prava i dostojanstvo našeg naroda biti poštovani i zaštićeni.

"Mi nismo i nikada nećemo biti ništa drugo do Srbi, kršteni u svojoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi i bez obzira koliko su pokušavali i koliko će pokušati da zamute Drinu – ona je u bojama najlepše srpske trobojke. Zahvaljujem svima koji su podržali ovu Deklaraciju i pozivam sve građane da se pridruže u njenoj implementaciji, kako bismo zajedno gradili društvo u kojem će svaki pojedinac moći da živi dostojanstveno i slobodno", poručio je Nešić, prenela je RTRS.

image